Cum am descoperit eu ce job mi se potriveste

Ai un job care nu te mai implineste? Hai sa-ti spun o poveste, povestea mea.  Acum 7 ani am primit cel mai frumos cadou: a venit pe lume fetita mea. Tot ce imi doream era ca ea sa fie sanatoasa si fericita. Am realizat instant cat de important era ca sa fiu si eu fericita, pe toate planurile, sa pot fi calma, sa pot raspunde la nevoile ei, sa-i ofer dragostea necesara. Am decis sa-mi schimb jobul, deoarece nu ma mai implinea. Singurul lucru pe care il stiam sigur era ca doream sa lucrez cu oamenii, nu cu cifre, nu cu calculatorul. Atat. Eram deprimata ca nu stiam incotro sa o apuc, nu aveam nici un hobby, nimeni nu-mi dadea nici un sfat, nimeni nu-mi dadea nici o idee la ce as fi buna, ce as putea incerca. Iti suna cunoscut?

Ce am facut efectiv:

Vedeam pe zi ce trece cum creste, cum incearca sa invete sa mearga, cum exersa, cum persevera. Daca un copil atat de mic stie ce sa faca fara sa-i spuna nimeni, eu de ce nu as putea? Am citit mult, am lucrat cu mine, am facut teste, am vorbit cu experti si am reusit sa-mi propun niste obiective clare, care sa ma conduca catre cariera de vis.

In momentul de fata fac ceea ce-mi place cel mai mult:  lucrez cu oamenii in sedinte de consiliere vocationala si coaching. Ma trezesc cu zambetul pe buze, fericita ca voi cunoaste oameni noi si ca voi contribui, macar un pic, la fericirea celorlalti.

Vreau sa te intreb ceva: Cat de mult te regasesti in povestea mea?

Stii ce m-a tinut pe mine atat de mult blocata pe un post care nu-mi placea? Parerea celorlalti. Voiam sa par o persoana realizata, cu un job stabil, intr-o multinational de success. Mi-era frica sa recunosc ca si eu sunt om, ca am nevoi, ca am vise.

Din experienta mea si din intalnirile cu diversi oameni care-si doreau implinirea pe plan profesional, am creat o procedura clara,  care sa te ajute sa te cunosti mai bine si sa fii capabil sa-ti stabilesti niste obiective clare, usor de realizat, in obtinerea jobului de vis.

Ce vei obtine tu, concret, de la sedintele de consiliere vocationala

  • Vei afla si vei constientiza care sunt punctele tale forte care te vor face sa mergi cu incredere la interviu
  • Vei afla cum sa aplici doar la joburile dorite si sa ai succes
  • Vei face exercitii simple in urma carora vei obtine incredere si noi abilitati de negociere
  • Vei afla ce te impiedica sa ai jobul dorit precum si solutiile pentru fiecare in parte

Lasa-mi un comentariu sau scrie-mi un mesaj in privat pentru a te inscrie sau pentru orice nelamurire ai in legatura cu sedintele de consiliere vocationala.

.

Add A Comment