Buna, 

Sunt Olivia Stoica, Consilier Vocational, Life Coach, Trainer, Inspector Resurse Umane si, nu in ultimul rand,  mama unei fetite de 7 ani care mi-a schimbat radical viata.

De la ea am invatat ca cel mai important lucru in viata este sa-ti urmezi visurile, sa perseverezi.  Am absolvit ASE-ul, specializarea Audit, deci economist de profesie. Am lucrat 10 ani in multinationale, dar, dupa nastere, am simtit nevoia sa ma reinventez.

Cand facea primii pasi nesiguri fetita mea nu se gandea ca “mersul nu e pentru mine”, din contra, ea incerca sa mearga mai mult, si mai mult. Acest lucru mi-a dat aripi. Mi-am dat seama ca e cazul ca eu sa fiu pe primul plan, e sansa mea de a-mi schimba cariera, de a face ceea ce mi-am dorit intodeauna sa fac….sa lucrez cu oamenii, sa le impartasesc toate cunostintele mele, sa ma dezvolt, sa acumulez noi informatii  si sa le dau mai departe….

Nu ma mai regaseam lucrand in multinationale zi-lumina. Am vrut sa fiu tot timpul vesela, sa fiu inconjurata numai de oameni frumosi, cu chef de viata, oameni care vor sa lase ceva in urma. Am facut voluntariat in diverse ONG-uri, am inceput sa citesc multe carti psihologice, am inceput sa fac diverse teste de auto-cunoastere, am investit in mine. Pentru prima data in viata am reusit sa ma pun si eu pe primul loc.

In acea perioada am aflat si de Tony Robbins, care, a devenit foarte rapid un model pentru mine. Imi placea foarte mult cum vorbea, cum reusea sa transforme vieti. Nu trecea seara fara sa-l ascult, cautand un semn, ceva care sa-mi arate de unde sa incep efectiv sa lucrez. Mi-am promis ca voi urma, candva, in viitor, macar un curs de-al lui.

 Eram foarte sigura ca nu vreau sa ma mai intorc in multinationale, la program fix (de fapt fixa era doar ora de incepere, ca la cat se termina ziua de munca nimeni nu stia), chiar daca acest lucru implica lucrul cu oamenii.  Am vrut sa stau cat mai mult alaturi de fetita mea, dar sa si lucrez in acelasi timp, sa am un program flexibil care sa ma ajute sa cunosc oameni, sa aflu povesti de viata. Am inceput sa coordonez o echipa frumoasa de voluntari intr-un ONG . Aici organizam diverse evenimente pentru copii, coordonam echipa de voluntari astfel incat sa fiu sigura ca fiecare copil are parte de toate surprizele care i s-au pregatit (creatie manuala, joc, muzica, descoperirea aptitudinilor prin consiliere vocationala), organizam intalniri pentru voluntarii nostri de la liceu cu specialisti in HR pentru a urma calea potrivita in viata. Atunci am luat decizia sa ma fac si eu Consilier Vocational, sa ajut oamenii, indiferent de varsta sa-si descopere aptititudinile, abilitatile, sa aiba curajul sa faca ceea ce le place in viata, sa fie fericiti, si sa castige si bani din asta. Dupa ce am luat diploma, dupa ce am inceput efectiv consilierea vocationala, mi-am dat seama ca a venit momentul sa incep cursul de Coaching la scoala lui lui Tony Robbins- Robbins-Madanes Training. Atunci a inceput una dintre cele mai frumoase perioade din viata mea, am cunoscut oameni minunati, mi-am depasit limite, am aflat lucruri deosebite. Am realizat ce m-a tinut pe mine atat de mult blocata pe un post care nu-mi placea: parerea celorlalti. Voiam sa par o persoana realizata, cu un job stabil, intr-o multinational de success. Mi-era frica sa recunosc ca si eu sunt om, ca am nevoi, ca am vise. Acum eram sigura ca sunt pe drumul ce bun, ca in sfarsit fac ceva care ma implineste, si, totodata, contribui , macar un pic, la fericirea celorlalti.

 Acum fac in sfarsit ceea ce-mi place cel mai mult: sedinte de consiliere vocationala si coaching.

Obiectivul meu este sa ajut cat mai multe mamici sa-si urmeze visurile, sa faca ce le place, astfel incat pe termen lung sa ajunga sa fie fericite si implinte. Doar facand ceva cu drag, poti avea rezultate foarte bune.


Cursuri si Acreditari 

                                                             Atestate ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari)

                                                                                             > Inspector Resurse Umane

                                                                                             > Formator

                                                                                             > Consilier Vocational

                                                                                             > Manager de Proiect

 

               

 Certificare internationala in Life Coaching

obtinuta la scoala lui Tony Robbins

(Robbins-Maddanes Training, USA)