Vrei un job nou si nu stii incotro sa o iei

Te-ai decis. Nu vrei sa mai continui la actualul job. Felicitari, daca nu iti mai place nu are rost sa te mai complaci ani de zile. Dar nu-ti da demisia. Nu inca! Intai vezi ce-ti place sa faci, imagineaza-ti cum arata ziua perfecta de munca, simte emotiile, si fa-ti un plan. Unde aplici, cand aplici, pentru ce aplici. Cand stii sigur ca ai o alta sursa de venit, atunci poti pleca linistit de la fostul job.

Ce poti face:

Recomandarea mea este in primul rand sa iei o foaie si o hartie. Deseneaza 2 coloane:  intr-una dintre ele scrie ce iti place sa faci, si pe ce de-a doua, ce stii sa faci. Scrie cat mai multe idei pe fiecare coloana in parte. Scrie tot ce-ti vine in minte. Nu te stresa daca nu are logica, daca nu e o propozitie sau un cuvant clar, ideea e sa scrii, fara sa stai sa treci prin filtrul mintii. Stai cel putin 10 minute pe fiecare coloana. O sa-mi zici ca e mult timp pierdut. Dar cat inseamna 10 minute comparativ cu anii petrecuti la un loc de munca? Nimic! Meriti sa-ti acorzi 10 minute.

Trage aer adanc in piept. Felicitari! Esti pe drumul cel bun.

Gandeste-te la 10 prieteni, la familia ta, si suna-i, da-le un mesaj. Roaga-i sa te descrie in cateva cuvinte. Sa spuna minim 3 puncte forte ale tale. Centralizeaza toate descrierile. Acum citeste cu atentie si ce ai scris tu mai devreme.

Acum este timpul pentru o a treia coloana. Care sunt ideile care se intersecteaza? Ce-ti atrage privirea cel mai mult? Incepe sa se contureze visul tau? Acum gandeste-te bine: ce ai nevoie sa inveti, la ce trebuie sa te perfectionezi ca sa-ti indeplinesti visul?

Daca totul e clar, felicitari, inseamna ca poti sa aplici pentru un job sau poti sa-ti creionezi ideea de afacere. Daca nu, acorda-ti putin timp sa se aseze: o zi, doua, o saptamana. Lasa universul sa lucreze pentru tine.

Cum arata compania ideala? Cat de mare e? In ce domeniu activeaza pe piata? Care este jobul pe care vrei sa-l faci in acea companie? Care este programul de lucru? Este foarte important sa ai raspunsul la toate aceste intrebari inainte de a aplica. Doar asa vei putea alege doar acele companii pe care chiar ti le doresti, si sa ai succes.   Mai bine aplici doar la 10 firme pe saptamana dar la fiecare aplicare aloci 10-15 minute, faci o scrisoare de intentie specific anuntului respectiv, decat la 100 de companii si nici nu stii la ce pozitie ai aplicat.

Pune suflet in tot ceea ce faci si se va simti!

 

Vrei sa vorbim mai multe despre acest subiect? Te astept la o sedinta gratuita de consiliere vocationala. Decizia este doar a TA. Eu pot doar sa-ti spun ca m-as bucura sa-ti fiu alaturi cand faci primii pasi catre cariera ta de vis, sa-ti impartasesc din experienta mea, sa demontam niste mituri, sa daramam bariere.

Add A Comment