Ce trebuie sa faci pentru a avea un copil fericit.

Ce inseamna un copil fericit? Exista vreo definitie?

Daca intrebi 100 de mamici, o sa primesti 100 de raspunsuri complet diferite. Daca intrebi 100 de copii, binenteles vei obtine aceeasi statistica. E adevarat, exista un sambure de adevar in fiecare raspuns, dar, parerile fiecaruia difera in functie de personalitatea fiecaruia, de prioritatile stabilite in viata.

In linii largi, un copil se poate considera fericit daca are tot ce-i trebuie, pentru sufletelul lui, indiferent daca inseamna sanatate, jucarii, timp liber, dragoste parinteasca, intelegere, incredere in sine, inteligenta intelectuala, inteligenta emotionala. Fiecare decide pentru el insusi ce e mai bine.

Putem totusi influenta starea unui copil?

Binenteles! O vorba buna, o imbratisare, un sfat, un cuvant de apreciere, toate sunt binevenite.

V-ati intrebat vreodata ce va face fericiti? Da, pe voi, ca indivizi. Stati un pic si reflectati……DA, VOI SUNTETI PE PRIMUL LOC, VOI SUNTETI IMPORTANTI. Vreti copii fericiti? E usor, analizati-va pe voi, acceptati-va asa cum sunteti, invatati din greseli (Tineti minte: “Tot ce nu te  omoara, te face mai puternic” Nietzsche), si lasati-va sa visati……Doar atunci va dati seama de importanta lucrurilor…

Daca ati ajuns in acest punct puteti fi siguri ca transmiteti copilului vostru multa fericire, multa incredere in voi si in el, multa stima de sine. De ce sa nu aiba sansa de a invata de la cei mai buni?

Ce sa facem sa avem copii fericiti?

Transmiteti-le si lor aceste secrete…..sunt lucruri simple, dar atat de importante pentru noi, pentru sufletul nostru.

  1. Tot ce a trecut, a trecut. Noi oportunitati sunt la orizont. Iertati, acceptati, treceti mai departe.
  2. Comunicati pozitiv cu propria persoana. Daca noi nu ne intelegem, atunci cine? Vedeti viata in roz, comunicati pozitiv, sa motivati atat pe altii  cat si pe voi
  3. Nu-i asa ca va pricepeti la ceva anume? Fiti constienti de atuurile voastre si afirmati-le! Ce aveti de pierdut? Nimic, aveti doar de castigat incredere in voi si apreciere din partea celorlalti.
  4. Ce vis aveti? Ce aveti de pierdut daca il puneti pe primul loc, daca faceti tot posibilul sa devina realitate?
  5. Acum ca aveti un vis la care trebuie lucrat, puteti sa va creionati viitorul? Incercati sa-l vedeti cat mai clar. Cand iti doresti ceva indeajuns de mult, TOT UNIVERSUL VA LUCRA PENTRU CA DORINTA TA SA DEVINA REALITATE!
  6. Actioneaza! Nu lasa visul tau sa zboare!
  7. Accepta multumiri, vorbe bune sau mai putin bune, orice feedback e bun, din el poti invata foarte multe lucruri.
  8. Persevereaza! Cu o floare nu se face primavara!
  9. Culege roadele. Ai succes! Multumeste tuturor care te-au ajutat sa-ti construiesti drumul.
Tine minte: Intotdeauna poti alege, trebuie doar sa ai curaj, sa ai incredere in fortele proprii. NIMIC nu e intamplator.

Ai emotii? Ti-e frica de schimbare? E normal! Daca nu ai avea, nu ai mai fi om, ai fi robot. Se spune ca atunci cand ai fluturi in stomac, din cauza emotiilor, solutia nu este sa incerci sa-i indepartezi, ci sa-i inveti sa zboare organizat.

Cand ai mici tendinte de a renunta la visele tale, la dreptul de a te scula fericit in fiecare dimineata,  te rog sa reflectezi la urmatorul citat: “ Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara acordul tau” Eleanor Roosevelt

Nu-i asa ca te simti un pic mai bine? Daca altii au putut, de ce nu ai putea si tu?

Esti un om deosebit si, pentru asta, EU ITI MULTUMESC!

Add A Comment