Limbajul non-verbal, sau cum putem citi printre cuvinte persoana din fata noastra

Indiferent de situația in care te afli in viața de zi cu zi, atunci cand porți o discutie cu cineva, la servici, acasa, intotdeauna este de mare ajutor daca poti obtine mai multe detalii despre ceea ce simte persoana din fata ta, observand ceea ce iti comunică prin nonverbal.

Potrivit profesorului Albert Mehrabian 55% din ceea ce transmitem atunci când suntem într-o conversație vine din limbajul nonverbal, 38% din mesaj e transmis prin tonul vocii tale, iar numai 7% prin cuvintele pe care le spunem efectiv. Wow, nu?

Hai sa vedem cum putem “citi printre cuvinte”.

1. Contactul vizual

Multe persoane prefera sa aiba contact vizual cu cel din fata lor, iar multe persoane evita sa se uite la persoana cu care vorbesc. Care ar fi cauza? Se spune ca atunci când esti privit drept în ochi, nu poti minti. Ochii sunt oglinda sufletului. Nu poti ascunde o bucurie sau o tristete. Nu poti ascunde teama de a nu fi suficient de bun, de a nu fi placut, acceptat de catre celalalt.

Cu toate acestea, sunt persoane care stiu sa “te minta in fata”. Deobicei acestea, pentru a nu se da de gol ca mint, evitand persoana din fata lor, fac exact opusul: mentin contactul vizual foarte mult timp, astfel incat persoana din fata lor sa se simta inconfortabil. E posibil să stea aproape fix, în loc fără să clipească.

2. Oglindirea mimicii, gesturilor

Se spune ca atunci cand doua persoane se inteleg foarte bine, cand exista o conexiune intre ei, “acestia se completeaza unul pe celalalt”, adica, postura, mișcările, gesturile se vor oglindi unele pe celelalte. Daca unul zambeste, atunci si celalalt zambeste instinctiv. Daca o persoana gesticuleaza foarte mult, fiind suparata, persoana cealalta va prelua din gesturile si nemultumirile acesteia.

3. Zambetul Un zâmbet sincer nu doar că îţi aduce un sentiment de bunăstare, dar te face să pari mai deschis, mai prietenos şi mai credibil. Nu încerca să forţezi zâmbetul, pentru că ceilalţi vor sesiza asta imediat. Dacă nu poţi zâmbi, adoptă o expresie mai relaxată şi priveşte-ţi în ochi interlocutorii.

Un zambet autentic, fericirea, sunt aproape imposibil sa fie mimate. Ca si regula generala: “Uită-te după lipsa ridurilor din jurul ochilor pentru a detecta un zâmbet fals”. De ce zic asta? Pentru ca atunci când zâmbești sincer și cu bucurie, ochii se ridează într-un fel anume care nu poate fi imitat.

4.   Postura

Postură corporală reprezinta un indiciu important cu privire la starea de spirit a unei persoane, in acel moment. Spre exemplu, spatele drept, mersul apasat, gesturile mâinii cu palma în pozițiile deschise și expansive, care ocupă mult mult inseamna autoritate. Ca si sfat, daca vrei sa-ti cresti increderea in propria persoana, incearca sa adopti genul acesta de pozitii. Dacă oamenii stau ușor pe spate și relaxați, atunci acestia se simt în putere și în control. Recomandare: Apleacă-te uşor înainte atunci când cineva vorbeşte cu tine, pentru a-i arăta că îi acorzi toată atenţia. Încearcă să nu stai cu mâinile la spate sau în buzunare.

5. Tonul vocii

Fluctuatia tonului vocii (cand urcă,cand coboară) denota ca persoana din fata este foarte interesața de ceea ce se petrece între voi, în acel moment . Deobicei acesta este un proces inconstient. Recomandare: atunci când îţi exprimi opinia în legătură cu un subiect, începe propoziţia cu un ton scăzut, ridică vocea la mijloc şi revino la tonul iniţial la final. Acest lucru transmite ca detii controlul discutiei.

6. Picioarele incrucisate

In timpul unei negocieri, daca persoana din fata ta isi tine persoanele incrucisate, nu este un semn prea bun. Acestea transmit faptul că aceasta este închisă din punct de vedere emoțional, mental și fizic, deci, este foarte putin probabil sa cedeze, sa te lase sa castigi. Recomandarea mea este sa-ti schimbi tactica de prezentare, sa incerci sa-i gasesti punctele sensibile, sa devina interesat de tine.

7. Gat incordat/ frecat gatul/ incruntarea sprancenelor– sunt gesturi sunt facute involuntar atunci cand persoana din fata ta este stresata.

 In momentul in care un individ se afla in fata unei situatii periculoase, prima data simte frica, apoi are disponibilitate pentru trei tipuri de comportamente : fuga, lupta sau „impietrire”. In momentul in care se declanseaza reactia de teama, se secreta un mediator chimic numit adrenalina („hormon de stres”) care alerteaza intreg organismul fata de situatia periculoasa. Astfel, individul devine mai vigilent decat in stare obisnuita, bataile inimii se accelereaza si pompeaza sange cu o viteza si presiune mai mare, respiratia devina mai alerta, muschii se incordeaza.

Add A Comment